Trobada E Gran Format 2022

2022-09-08 19:28

 

A partir del 25de setembre i fins el 1 D'octubre del

 

2022

 

 

 Trobada Grans Velers

 

En aquest cas, es tracta de volar planejadors a gran escala al voltant d'un circuit triangular on els punts no estan marcats per pilons o persones amb bandera, sinó per coordenades GPS programades. Cada model està equipat amb una unitat GPS i transmet la informació a través del canal de retorn de la radiotelemetria d'un model estàndard o un sistema separat. Les dades són recollides per programari especialitzat que s'executa en un PDA o un altre dispositiu i mostra el curs, la posició dels models en el circuit, l'angle, la velocitat de deriva del vent, entre altres dades.

Hi ha dues classes, la classe d'escala 1/3, on el model ha de ser una rèplica a escala 1/3 d'un planador de mida existent, i la classe oberta, que com el seu nom indica, pot ser qualsevol model d'escala fins a un pes màxim de 25 kg.

L'objectiu és volar tantes voltes al voltant de la ruta com sigui possible en 30 minuts. Els models estan farolejats a l'altura i han de passar a través d'una línia a menys de 500m d'altitud i menys de 120 km per hora, identificat per dades GPS. A partir d'aquest moment el pilot és lliure de volar i trobar tèrmiques per completar tantes voltes com sigui possible. Les tàctiques juguen un paper important en la lectura del cel i decidir quan aturar-se o buscar tèrmiques per tirar endavant és imperatiu

La ruta triangular mesura 2,41 km per volta, amb el primer punt d'inflexió a 500 m de la línia de sortida. El segon punt és de 500m a 90 graus de la línia de sortida i el tercer punt 500m en la direcció oposada. El circuit és sempre executat a l'esquerra i els punts s'han de seguir en ordre.

Si al final del període de 30 minuts, dos o més models tenen el mateix nombre de voltes, es considera que el model amb la velocitat mitjana més alta és el que ha guanyat.